Over Nienke Limburg

Ik ben Nienke Limburg en ik ben geboren in 1996. Al vanaf mijn zesde jaar is dressuur mijn grote hobby. Die hobby is geleidelijk uitgegroeid tot een grote passie! Ik ben begonnen met paardrijden bij manege de Schimmelkroft in Heemskerk. Mijn eerste pony kreeg ik toen ik 9 jaar was. Zij heette Arana en met haar heb ik M1 gereden. Hierna kreeg ik een welsh E-pony genaamd Silvano. Samen met Silvano heb ik Z2 dressuur gereden en al vele successen behaald!

 

Eind 2012 hebben we Bojangles gekocht in België. Bojangles is een zeer talentvolle ruin van de bekende hengst Ravel. Bojangles is gefokt door Tim Coomans. Bojangles is het paard waarmee mijn hobby echt is uitgegroeid tot een serieuzere bezigheid. Samen met Bojangles heb ik al vele resultaten behaald. In 2014 en 2015 zijn Bojangles en ik opgenomen in het Rabo Talentenplan. Samen met Bojangles heb ik Zwarte Tour, Intermediair 2 gereden!

 

Naast Bojangles vind ik het leuk om jonge paarden op te leiden en te fokken. Ik haal veel voldoening uit het opleiden en vervolgens succesvol starten met een paard op wedstrijden die ik zelf heb opgeleid. Op dit moment heb ik een aantal merries in training op verschillende niveaus. 

 

Ik train met de paarden bij Rieky Young. Beide trainers zijn totaal verschillend, maar vullen elkaar goed aan. 

 

Naast de paarden heb ik de studie fysiotherapie gevolgd aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Deze studie heb ik in februari 2020 afgerond. Ik werk op dit moment parttime als fysiotherapeut bij AFP in Assen. Daarnaast studeer ik nog een 4 jarige master 'musculoskeletaal', dit is een combinatie master van manuele therapie en sport therapie op het Saxion in Enschede. 

Onze stal ligt in Wapse aan de rand van het mooie "Drents Friese Wold". Na een grote renovatie in 2019 / 2020 zijn we hier naartoe verhuisd en hebben we veel ruimte voor de paarden.